PHP vs JAVA
بحث در مورد بهترین زبان برنامه نویسی به نظر نمیرسد که هرگز پایان یابد. هر توسعه دهنده دیدگاه و استدلال های خود را دارد. در حالی که برخی به شدت از یک زبان دفاع میکنند ، برخی دیگر فقط نقایصی در آن پیدا میکنند.
بنابراین ، ما درمورد اینکه بهترین زبان برنامه نویسی برای یادگیری و استفاده برای برنامه نویسی وب چیست ، پاسخ خاصی نمیدهیم. اما ما تمام منابع و بینشهای ممکن را به شما خواهیم داد تا بتوانید تصمیم بگیرید که چه چیزی مناسب شما و پروژه شما است.
در ادامه به بررسی دو زبان جاوا و پیاچپی با طرح سوالات و پاسخ به آنها میپردازیم .
JAVA
جاوا توسط جیمز گاسلینگ در Sun Microsystem ساخته شد. هدف این بود که یک زبان قابل حمل و با کارایی خوب ایجاد شود که امنیت و استحکام برنامهها را تضمین کند بسیاری از سینتکسهای جاوا به دلیل سادهتر شدن مهاجرت توسعه دهندگان به این زبان جدید از ++C گرفته شده اند.
جاوا مبتنی بر کلاس و شیگرا است. جاوا به صورت JDK (Java Development Kit) ارسال میشود، که شامل اجزای مختلفی است که برای اجرای یک برنامه جاوا لازم است، با این وجود همه اجزای JDK برای اجرای جاوا الزامی نیستند . اصل اساسی در جاوا WORA است ، به این معنی است که به محض نوشتن یک برنامه در این زبان ، باید بتوان آن را بر روی هر پلتفرم نرمافزاری اجرا کرد.
PHP
PHP مخفف Hypertext Preprocessor (در اصل صفحه اصلی شخصی) است و یک زبان برنامه نویسی منبع باز ، سمت سرور ، با کاربردهای عمومی است که میتواند در HTML جاسازی شود. در سال 1994 توسط Rasmus Lerdorf معرفی شد اما با آنچه اکنون به نظر میرسد کاملاً متفاوت بود.
در ایجاد سیستمهای مدیریت محتوا قابل توجه بود وردپرس ، جوملا ، دروپا همه از PHP استفاده میکنند.
PHP یک زبان تفسیری است و تفسیر آن فقط یک بار انجام میشود. این همچنین بدان معنی است که PHP فقط روی سرویسهایی که PHP نصب کردهاند کار میکند. خوشبختانه ، بسیاری از سیستمها از زبان برنامه نویسی پشتیبانی میکنند.
مقایسه ی زبان PHP و JAVA
امروزه توسعه وب در حال شکوفایی است. روزانه تعداد بیشتری وب سایت و برنامه وب ایجاد میشود. فقط در مدت 5 سال ، تعداد وب سایتها از 968،9 میلیون در سال 2014 به 1،72 میلیارد در سال 2019 افزایش یافت. از زمان آغاز همه گیری ، بسیاری از مشاغل نیز به صورت آنلاین جابجا شدند. برنامههای وب بیشتری برای انجام وظایفی که مردم مجبور بودند به صورت دستی در دفتر انجامدهند ایجاد شده است اما اکنون نمیتوانند.
هر دو زبان جاوا و PHP به طور گستردهای در توسعه وب استفاده میشوند. با توجه به این که یک توسعه دهنده نمیتواند همه زبانها را یاد بگیرد یا لازم است حداقل با یک زبان شروع کنند ، منطقی است که به همه جوانب نگاه کنید و تصمیم بگیرید.
جاوا و PHP نیز شباهتهایی دارند. به عنوان مثال ، هر دو Open Sourceهستند بنابراین در دسترس عموم قرار دارند. زبانها شی گرا هستند و سینتکس مشابهی دارند. در عین حال ، آنها متفاوت هستند و برای اهداف مختلف طراحی شدهاند .
- چه موقع باید از هرکدام از زبانهای PHP و JAVA استفاده کرد؟
همانطور که قبلاً اشاره کردیم ، هیچ زبان بهتر یا بدتری وجود ندارد ، اما کم و بیش برای اهداف مختلف مناسب است. به طور کلی ، جاوا برای پروژههای سازمانی ، پیچیده تر مورد استفاده قرار میگیرد در حالی که PHP در استارت آپها و پروژههای با پیچیدگی بسیار محبوب است، رایجترین نمونههای استفاده از هر زبان عبارتند از :
- جاوا برای چه استفاده می شود؟
جاوا یک زبان واقعاً عمومی است که موارد استفاده زیادی در دنیای توسعه دارد. شرکتها در صورت نیاز به توسعه از جاوا استفاده میکنند:
- برنامههای اندروید
- برنامههای وب (Gmail ، Google Sheets ، فرمهای آنلاین ، سبد خرید)
- برنامههای شرکتی (مورد استفاده بانکها ، مدارس ، دولتها ، موسسات خیریه و غیره مانند شرکتهایی مانند Pinterest ، TripAdvisor ، Spotify از جاوا استفاده میکنند)
- وب سرورها (Apache Tomcat، Rimfaxe Web Server (RWS) Apache HTTP server، Resin، Adobe Jrun )
- ابزارهای نرم افزاری (Eclipse ، IntelliJ Idea ، NetBeans IDE )
- PHP برای چه استفاده می شود؟
PHP در ابتدا برای ایجاد صفحات وب پویا مورد استفاده قرار میگرفت اما اکنون زمینه استفاده از آن بسیار بزرگتر است (البته به اندازه جاوا نیست). PHP برای توسعه موارد زیر استفاده میشود:
- وب سایتها (یاهو ، فلیکر ، iStock Photo، MailChimp )
- برنامههای تجارت الکترونیکی (OpenCart ، ZenCart ، UberCart )
- اسکریپت نویسی (ابزارهای DevOps ، اتوماسیون)
مقایسهی گام به گام جاوا و PHP
این بخشی است که سرانجام میتوانیم تفاوتهای PHP و Java را کشف کنیم که باعث میشود توسعه دهندگان در سراسر جهان بحث کنند.
- PHP در مقابل JAVA: سرعت کدگذاری
جاوا دارای رشتههای مختلفی است که به مدیریت و پردازش توالی دستورالعملها به سرعت و کارآمد کمک میکند. با این حال ، PHP هنوز در نبرد مقایسه سرعت برنامه نویسی در مقابل جاوا برنده است زیرا آخرین نسخههای آن روند کدگذاری را به طور چشمگیری تسریع کرده و مصرف حافظه را همزمان کاهش میدهد. بنابراین کدنویسی همان نرم افزار در PHP کمتر از جاوا طول میکشد.
(برنده : PHP )
- PHP در مقابل JAVA: عملکرد
وقتی صحبت از مقایسه عملکرد PHP و Java میشود ، جاوا برنده است. جاوا از قبل کامپایل شده است و PHP برای مطابقت با bytecode * درهر درخواست به زمان نیاز دارد. کارهای بهینه سازی هم در جاوا و هم در PHP انجام شده است اما به نظر میرسد جاوا کارهای بیشتری را در این زمینه انجام میدهد. آخرین نسخههای PHP نوشتن را بهینه میکنند اما مصرف حافظه را نیز کاهش میدهند. با این حال ، هر دو زبان به توسعه دهندگان کمک میکنند تا نرم افزاری سریع و با عملکرد بالا ایجاد کنند.
(برنده : JAVA )
- PHP در مقابل JAVA: پایداری
جاوا پایدارتر از PHP در نظر گرفته شده است. این به کد طولانیتری نیاز دارد که زمانبر است. در عین حال ، یک کد طولانی که به خوبی نوشته شده باشد با کمتر خرابی به یک برنامه پایدارتر تبدیل میشود. این دلیل شده است که بانکها و fintech brands (شرکتهای امور مالی )جاوا را بدون هیچ گونه ملاحظه دیگری انتخاب میکنند.
(برنده : JAVA )
- PHP در مقابل JAVA: منابع یادگیری (مستندات)
جاوا و PHP از مدتها قبل وجود داشتهاند ، بنابراین تعداد زیادی documents برای هر دو زبان موجود است.
منابع جاوا را میتوان در Oracle یافت. مشخصات زبان در تمام پیچیدگیها شرح داده شده است ، بنابراین شما به راحتی تمام اطلاعات مورد نیاز را پیدا خواهید کرد.
اگرچه PHP از سال 1995 وجود داشته است ، بنابراین به نظر میرسد که مستندات آن تا حدی منسوخ شده و دارای تناقضهای بسیاری شده است .
(برنده : JAVA )
- PHP در مقابل JAVA : محبوبیت
سوال محبوبیت در نبرد جاوا در مقابل PHP پاسخ سادهای دارد که به دادهها متکی است: جاوا تقاضای بیشتری دارد و محبوب توسعهدهندگان است.
با توجه به روندهای GitHub و Google ، برنامه نویسان بیشتری میخواهند جاوا (19،1٪) را نسبت به PHP6،2٪ در میان زبانهای دیگر یاد بگیرند.
CodingDojo تحقیق خود را انجام داده است تا بفهمد بیشترین زبان مورد درخواست در آنجا است و متوجه شد که جاوا با درخواست استخدام بیشترین زبان مورد تقاضا را دارد در حالی که PHP در نهایت جایگاه 7 را دارد.
در مورد این که توسعه دهندگان چه زبانهایی را دوست دارند با چه کاری کار کنند ، 44.1٪ از متخصصان گفتند که مایلند به کار با Java ادامه دهند در حالی که تنها 37.3٪ مشتاق کار با PHP هستند.
(برنده : JAVA )
- PHP در مقابل JAVA: بازار کار
در بازار کار جهانی : طبق نظرسنجی stack overflow development ، متخصصان بیشتری از Java 38،4٪ نسبت به PHP25،8 ٪ استفاده می کنند.
در بازار کار ایران : بازار کار حرفهای در همه@ی سطوح دارا است ، یعنی از یه اپ و پروژهی دانشگاهی ساده تا پروژههای بزرگ مانند بانکها را توانایی انجام دارند ، در بازار کار ایران با توجه به این ویژگی زبانها هر دو از سطح یکسانی برخوردارند و برتری محسوسی در بازار کار بین این دو زبان وجود ندارد .
(برنده : JAVA )
- PHP در مقابل JAVA: سهولت یادگیری
PHP و جاوا هر دو از آسانترین زبانها برای یادگیری هستند. بحث در مورد آسانتر بودن هنوز باز است: این به دانش و مهارت قبلی شما بستگی دارد. در حالی که برخی احساس میکنند کتابخانه Java بیش از حد عمیق است ، دیگران اشاره میکنند که سینتکس جاوا سادهتر از PHP است و به زبان انگلیسی نزدیکتر است.
(برنده : برابر )
- PHP در مقابل JAVA: امنیت
با توجه به تمام سیاستها و مقررات اخیر در مورد حفاظت از دادهها ، امنیت بسیار مهم است. امنیت در هر شرکتی نقشی اساسی دارد اما از اهمیت بیشتری برای سازمانهای عمومی برخوردار است. بنابراین بیایید بفهمیم چه کسی در نبرد امنیتی Java vs PHP پیروز میشود.
در مقایسه با PHP جاوا به عنوان یک زبان امن تر در نظر گرفته میشود. جاوا ویژگیهای امنیتی داخلی بیشتری دارد در حالی که توسعه دهندگان PHP باید چارچوبهای دیگر را انتخاب کنند. با این حال ، از نظر امنیت ، جاوا برای پروژههای پیچیده بهتر کار میکند زیرا میتواند برخی از ویژگیهای برنامه نویسی سطح پایین را برای محافظت از رایانه مسدود کند.
(برنده : JAVA )
- PHP در مقابل JAVA: هزینه توسعه
واضح است که هر شرکتی دوست دارد محصولی را با حداقل هزینه روانه بازار کند. اگر هزینهها را به عنوان اولویت اصلی خود در نظر بگیرید ، PHP بهترین گزینه است. زمان کمتری برای کدنویسی به آن زبان نیاز دارد و کدگذاری آن بسیار ارزان است.
(برنده : PHP )
- مزایا و معایب جاوا و PHP
برای درک بهتر جاوا و PHP بهتر است هر دو زبان را جداگانه بررسی کنیم. بیایید نکات مثبت و منفی اصلی هر دو فناوری را کشف کنیم تا بتوانید درک کنید که برخی از معایب برای شما چه منفی بزرگی است که مقایسه بیشتر منطقی نیست.
مزایای JAVA :
- شی گرا میباشد
- یکی از امن ترین زبانها
- Automatic memory management
- اجرا روی انواع پلتفرمها
- نزدیک به زبان عامیانه (سینتکسهای ساده )
- دارای پایداری بالا
- زبان سطح بالا
معایب JAVA :
- کدهای طولانی
- بسیار گرانتر نسبت به سایر زبانها
مزایای PHP :
- Documentهای بسیار زیاد برا ییادگیری سریع تر و آسان تر
- انعطاف پذیر
- تنوع در اتصال به انواع دیتابیسها
- سینتکسنویسی به همراه و کمک HTML
- سرعت لودکردن بسیار بالا در مراحل ساختن
معایب PHP :
- امنیت پایین
- احتمال داشتن ارور در مرحله توسعه بسیار بالا است
- کد مثال Hello World
- Hello-world در JAVA به صورت زیر است :
public class SimpleProgram
{
Public static void main(String [ ] args)
{
System.out.printin(“Hello,World”);
}
}
- Hello-world در PHP به صورت زیر است :
<?php echo "Hello, World"?>
- مدت زمان یادگیری پی اچ پی و جاوا
در یادگیری مقدماتی
- در زبان پی اچ پی : تقریبا در طول یک ماه و به طور روزانه 2 تا 3 ساعت برای یادگیری مفاهیم کلی و مقدماتی زمان میخواهد
- در زبان جاوا : در زبان جاوا برای یادگیری مقدماتی به زمان بیشتری به نسبت سایر زبانها نیاز است به طوریکه باید حداقل در مدت یک ماه بین 4 تا 7 ساعت روزانه به فراگیری مفاهیم کلی و تمرینات برای یادگیری بیشتر بپردازید .
در یادگیری متوسط
- در زبان پی اچ پی: برای انجام برنامههای کوچک باید حداقل در مدت دو تا سه ماه به طور روزانه 2 تا 4 ساعت به تمرین و یادگیری بپردازید در زبان پی اچ پی بحث آموزش مهمتر از تمرین است و یادگیری میبایست دقیقتر باشد
- در زبان جاوا : برای انجام مینی پروژههایی مانند ماشین حساب و ... باید حداقل در مدت زمان دو تا سه ماه روزانه بین 6 تا 9 ساعت به تمرین بپردازید (برنامه نویسی جاوا به تمرین بسیار برای یادگیری نیاز دارد و هرچقدر تمرین بیشتر باشد تسلط شما به این زبان به میزان زیادی افزایش مییابد)
در یادگیری پیشرفته
- در زبان پی اچ پی: برای انجام پروژههایی بزرگ و یادگیری خوب برای آموزش دادن به صورت حرفهای باید حداقل در مدت 6 ماه روزانه بین 2 تا 4 ساعت به تمرین و یادگیری این زبان بپردازید . و در قسمت پیشرفته بحث تمرین زیاد بسیار مهمتر از آموزش است به تمرین بسیار زیاد نیاز است .
- در زبان جاوا : برای قبول و انجام پروژههای بزرگ باید حداقل به طور میانگین 6تا 7 ماه روزانه بین 6 تا 9 ساعت به یادگیری و تمرین بپردازید که باید سهم بیشتری از آن به تمرین کردن اختصصاص یابد .
مدت زمان |
PHP |
JAVA |
مقدماتی |
70 تا 80 ساعت |
100 تا 120 ساعت |
متوسط |
150 تا 200 ساعت |
250 تا 300 ساعت |
پیشرفته |
500 تا 100 ساعت |
1000 تا 1500 ساعت |
مدت زمان قرارگرفته در جدول به طور میانگین و در فاصلهی زمانی 1 تا 7 ماه میباشد
(برای ورود به بازار کار نیز بعد از 6 ماه تمرین و یادگیری میتوانید به قبول و انجام پروژههای گوناگون بپردازید
- مقایسه کلی
تفاوتهای اساسی |
JAVA |
PHP |
مفهوم شی Object Concept |
جاوا مفهوم object-oriented را دنبال میکند. بنابراین کل معماری آم همیشه به خوبی تعریفشده است. |
PHP نمیتواند از object-oriented پیرویکند زیرا یک زبان اسکریپت نویسی از سمت سرور ساده است و هیچ الزامی در پیگیری معماری تعریف شده ندارد. |
پروژه مفهوم بازتاب Reflection Concept |
جاوا مفاهیم بازتابی مانند کلاسهای قابل استفاده مجدد، رابطها، کلاس reusable یا LJ,Nها را به خوبی تعریف کرده است. |
از PHP 5.0 به بعد ویژگی Reflection Concept معرفی شد که در مقایسه با جاوا خیلی قوی نیست. |
سرعت بارگیری صفحه |
بارگیری صفحه در جاوا طولانیتر از PHP است. |
PHP سرعت بارگیری بهتری نسبت به جاوا دارد. |
محدوده Scope |
Request, Session , Page, Context |
Page, Session, Request |
- انتخاب بین جاوا و پی اچ پی
در این مقاله به آشنایی با تفاوتهای جاوا و PHP پرداختیم.
سازمان عمدتا بانکی ، تدارکات یا سایر حوزههای مهم همیشه ترجیح میدهند از جاوا استفاده کنند زیرا جاوا از امنیت بهتری برخوردار است و PHP عمدتاً برای صفحه نمایش طراحی وب عادی مورد استفاده قرار میگیرد و به هر حال PHP همیشه یک سرمایه گذاری کم هزینه است و بنابراین همیشه برای سازمانهای کوچکتر مناسب است که به دنبال ایجاد حداقل یک صفحه وب ساده، برای شروع فعالیت خود هستند.
اینکه بگوییم چه کسی برنده واقعی این مقایسه PHP و Java است ، نه تنها سخت نیست بلکه منطقی نیست. جاوا و PHP برای اهداف مختلفی مورد استفاده قرار میگیرند و اگر یک توسعهدهنده از استعداد کافی برخوردار باشد ، هر پروژهای را نابود میکند.
با این حال ، اگر مطمئن نیستید برای پروژه خود از چه زبانی استفاده کنید ، با ما تماس بگیرید! ما در موسسه آکادمیک ژرفا در مورد محصول خاص شما مشاوره ارائه میدهیم و به شما در یافتن متخصصان مستعد در هر زبان برنامه نویسی کمک میکنیم.