#PHP vs C
PHP زبان برنامه نویسی است که در توسعه یک وب سایت ، مخفف اختصاری بازگشتی برای " PHP : Hypertext Preprocessor" استفاده میشود. PHP در زبان برنامه نویسی سمت سرور استفاده میشود ، ویژگیهای زیادی را برای توسعه دهنده فراهم میکند تا از آن در برنامههای توسعه وب استفاده کند. #C یک زبان برنامه نویسی شی گرا ، مدرن ، با کاربردهای عمومی است که توسط مایکروسافت ساخته شده است. توسط انجمن تولیدکنندگان رایانه اروپا ( ECMA )و سازمان استاندارد بین المللی ( ISO ) تأیید شده است.
در ادامه با جزئیات به مقایسهی بین دو زبان php و #C میپردازیم.
#C
زبان #C در سال 2000 توسط مایکروسافت با ابتکار عمل NET و با تیم توسعه به سرپرستیAnders Hejlsberg ابداع شد. هدف و ایده مایکروسافت متناسب سازی زبان جاوا با نیازهای خود بود ولی به علت اجازه ندادن شرکت Sun Microsystem به دخالت مایکروسافت در زبان جاوا ، زبان C# بوجودآمد.
سی شارپ یک زبان با نوع استاتیک است ، بنابراین کد منبع نوشته شده قبل از تبدیل شدن به برنامه کاملاً بررسی میشود. سی شارپ یک زبان پیچیده برای یادگیری است و تسلط بر آن میتواند بیش از زبانی مانند پایتون به زمان احتیاج داشته باشد.
اوایل #C خیلی به جاوا و ++C شبیه بود و مثل آنها رفتار میکرد ولی به مرور زمان، یک شخصیت مستقل و جدید پیدا کرد. امروزه #C ویژگیها و قابلیتهای زیادی دارد که در ادامه به شکل ساده و مختصر در موردشان صحبت خواهیم کرد!
#C یک زبان برنامه نویسی تابعی، امری، عمومی، منطقی، جزءگرا و درعین حال شیء گرا، ساده و مدرن است. امروزه زبانهای برنامه نویسی شیء گرا طرفدارهای زیادی دارند. زبانهای برنامه نویسی غیر شیء گرا، از مجموعه چند داده و عملیات تشکیل میشوند ولی شیء گراها برای همه چیز یک موجودیت جدا و کامل قائل میشوند.
PHP
PHP مخفف Hypertext Preprocessor (در اصل صفحه اصلی شخصی) است و یک زبان برنامه نویسی منبع باز ، سمت سرور ، با کاربردهای عمومی است که میتواند در HTML جاسازی شود. در سال 1994 توسط Rasmus Lerdorf معرفی شد اما با آنچه اکنون به نظر میرسد کاملاً متفاوت بود.
در ایجاد سیستمهای مدیریت محتوا قابل توجه بود وردپرس ، جوملا ، دروپا همه از PHP استفاده میکنند.
PHP یک زبان تفسیری است و تفسیر آن فقط یک بار انجام میشود. این همچنین بدان معنی است که PHP فقط روی سرویسهایی که PHP نصب کرده اند کار میکند. خوشبختانه ، بسیاری از سیستمها از زبان برنامه نویسی پشتیبانی میکنند.
php روی بیشتر سیستم عاملها قابل اجرا است؛ از ویندوز و لینوکس گرفته تا یونیکس و مکینتاش.
خیلی از سایتهای معروف با زبان برنامه نویسی PHP نوشته شدهاند. از جمله مهمترین این سایتها میتوان به فیسبوک، ویکیپدیا، یاهو، جوملا، وردپرس و… اشاره کرد.
دنیای زبانهای برنامه نویسی دنیای پررقابتی است. جاوا اسکریپت و پایتون، تمام تلاششان را میکنند تا جای PHP را بگیرند ولی خب توسعهدهندههای PHP جای خودشان را در بازار حفظ کردهاند.
درست است که زبان برنامه نویسی PHP از روز اول برای فضای وب تهیه شده بود ولی به مرور زمان قابلیت ایجاد نرمافزارهای غیر وب هم به آن اضافه شد.
مقایسهی زبان PHP و #C
- PHP توسط Rasmus Lerdorf توسعه داده شد ، اولین بار در سال 1995 منتشر شد. برنامههای سازمانی را میتوان با استفاده از PHP توسعه داد ، این میتواند از طریق ردیابی جلسه ، عملیات خواندن و نوشتن پایگاه داده ، محتوای پویا اداره شود. PHP با تعدادی پایگاه داده معروف Postgre SQL از جمله MySQL ، Oracle ، Informix ، Sybase و Microsoft SQL Server ادغام شده است.
- PHP از تعداد زیادی پروتکل مانند IMAP ، POP3 و LDAP پشتیبانی میکند. PHP4 با پشتیبانی از جاوا و توزیع معماری اشیا C ( COBRA , COM ) توسعه n-tier را برای اولین بار امکان پذیر کرد. یادگیری PHP آسان است زیرا سینتکس آن مانند C است ، هر کسی C را میشناسد به راحتی PHP را یاد میگیرد.
- #C توسط Anders Hejlsberg و تیمش توسعه داده شد. #C برای زیرساخت زبان مشترک (CLI) طراحی شده است ، که شامل کد اجرایی و محیط زمان اجرا است که اجازه میدهد از زبانهای مختلف سطح بالا در سیستم عاملها و معماریهای مختلف رایانه استفاده کنید.
- PHP توابع سیستم را انجام میدهد ، یعنی از روی فایلهای موجود در سیستم میتواند آنها را ایجاد ، باز ، خواندن ، نوشتن و بسته کند. PHP می تواند فرمها را مدیریت کند ، یعنی داده ها را از پروندهها جمع آوری کند ، دادهها را در یک فایل ذخیره کند ، از طریق ایمیل میتوانید داده ارسال کنید ، دادهها را به کاربر برگردانید. عملیات پایگاه داده از طریق PHP عناصر موجود در پایگاه داده شما را اضافه ، حذف ، اصلاح میکند. به متغیرهای کوکیها دسترسی پیدا کنید و کوکیها را تنظیم کنید. با استفاده از PHP می توانید دسترسی کاربران به برخی از صفحات وب سایت خود را محدود کنید. این میتواند دادهها را رمزگذاری کند.
- مزایای زبان #C
- شی گراست.
- یادگیری آن آسان است.
- این یک زبان برنامه نویسی مدرن و با کاربردهای عمومی است
- کامپوننت و مولفه محور است.
- این یک زبان ساختاری است.
- می تواند در انواع سیستم عامل های رایانه ای تدوین شود.
- این برنامههای کارآمد تولید میکند.
- این بخشی از Net Framework است.
- برنامه نویسی قوی از ویژگیهای C#.
- خصوصیات PHP
- امنیت
- سادگی
- بهرهوری
- آشنایی
- انعطاف پذیری
- ویژگیهای #C
- جمع آوری خودکار زباله
- کتابخانه استاندارد
- تدوین مشروط
- شرایط بولی
- عبارات LINQ و Lambda
- نسخه مونتاژ
- خواص و رویدادها
- نمایندگان و مدیریت رویدادها
- ژنریکها با کاربرد آسان
- نمایه سازی ها
- چند رشته ای ساده
- ادغام با ویندوز
- مثال کد Hello World
- Hello World در php به شکل زیر است :
<?php echo "Hello, World"?>
- Hello World در #C به شکل زیر است :
using System;
namespace HelloWorldApplication {
class HelloWorld {
static void Main(string[] args) {
Console.WriteLine("Hello World");
Console.ReadKey();
}
}
}
مقایسه گام به گام بین #C و PHP
- PHP در مقابل #C : کاربرد
هر دو زبان کابردهای زیاد و متفاوتی دارند ولی کاربرد بیشتر زبان PHP در مورد استفاده در توسعه وب ، عملکرد پایگاه داده ، ردیابی جلسه ، رویدادها.
همچنین زبان #Cمیتواند در برنامههای وب و همچنین توسعه برنامههای دسک تاپ مورد استفاده قرار گیرد
#C یک زبان برنامه نویسی همهمنظوره است.
- برای نوشتن برنامههای دستکتاپی استفاده میشود، بهطوری که در ایران بهعنوان معروفترین زبان برنامه نویسی دسکتاپی شناخته میشود.
- بهعلاوه در نوشتن اپلیکیشنهای اندروید و IOS کاربرد دارد.
- همچنین #C زبان اصلی سیستم عامل موبایلهای HTC ، نوکیا و مایکروسافت هم است.
بهجرات میتوان گفت سی شارپ نورچشمی مایکروسافت است. از آنجایی که مایکروسافت علاقهی زیادی به این زبان برنامه نویسی جدید داشت و میخواست شاهد پیشرفت روزافزونش باشد، شرکتی به نام Xamarin را خرید. این شرکت بهطور کامل و همهجانبه از سی شارپ پشتیبانی میکند تا بتواند اپلیکیشنهای اندروید و iOS تولید کند. اپلیکیشنهای گوشی موبایل احتیاج به یک نرمافزار پشتیبان دارند که روی سرورهای قوی نصب شده باشند و دقیقا زامارین این امکان را برای سی شارپ فراهم میکند.
از قضا C# در طراحی سایت هم استفاده میشود و برای این کار از تکنولوژی ASP.Net کمک میگیرد. با استفاده از زبان برنامه نویسی سی شارپ میتوانید سایتهایی زیبا و البته با کارآیی بالا بنویسید و طراحی کنید.
C# توانسته استانداردهای ISO وEcma را به دست بیاورد.
قدرت زیاد سی شارپ در برنامه نویسی اپلیکیشنها باعث شده که استفاده از آن فقط در سال 2016، هشتاد و هشت درصد رشد داشته باشد.
- PHP در مقابل #C : چند مقایسه کاربردی
- استفاده از منابع خوب و پیشرفته آموزشی : وقتی زبان برنامه نویسی مورد نظرتان را انتخاب کردید و تصمیم قطعی برای شروع یادگیری گرفتید، بهدنبال یک آموزش خوب و مورد اعتماد باشید. فرقی نمیکند بخواهید از طریق سایت، کتاب یا کلاس، آموزش را شروع کنید؛ چون انتخاب یک روش مناسب به شرایط کار و زندگیتان بستگی دارد. مهم این است که مرجع آموزشیتان دست اول و قابل اعتماد باشد. دراینصورت بدون اینکه ذرهای وقت تلف کنید یادگیری را شروع خواهید کرد.
- یادگیری مداوم : پیوسته جلو بروید و تا جایی که میتوانید آموزش را قطع و وصل نکنید.
- تمرین در یادگیری : بعد از یادگیری هر مبحث، تا میتوانید تمرینهای مرتبط انجام دهید تا مطالبی که خواندهاید ملکه ذهنتان شوند.
- یادگیری زبان و ریاضیات در پیشرفت و موفقیت : البته زبان و ریاضی را موازی با برنامه نویسی هم میتوان یاد گرفت ولی اگر از قبل کمی زبان و ریاضی بدانید، مباحث برنامه نویسی را بهتر درک میکنید و آسانتر یاد میگیرید
- PHP در مقابل #C : بازار کار
بازار کار برنامهنویسی سی شارپ در ایران اوضاع خوبی دارد. برای اینکه با جزئیات بازار کار سی شارپ بیشتر آشنا شوید، بهتر است حوزههای کاری این زبان برنامه نویسی را به سه دسته کلی تقسیم کنیم:
- برنامه نویسی برای ویندوز: بیشتر از هفتاد درصد برنامههایی که برای ویندوز نوشته میشوند از سی شارپ استفاده میکنند. بنابراین اگر حوزهی کاریتان برنامه نویسی برای ویندوز است، بدانید و آگاه باشید که با یادگیری سی شارپ بیکار نخواهید ماند.
- نوشتن برای وب: بیشتر سایتهای ایرانی باNet تحت سی شارپ نوشته شدهاند. از معروفترینهایشان هم میتوان به سایتهای بانک ملی و ملت، تبیان، دیجیکالا، بلاگفا و… اشاره کرد. بنابراین کسانی که به سی شارپ مسلط میشوند، بازار کار وسیعی در حوزهی طراحی وب نیز خواهند داشت.
- برنامه نویسی برای اندروید و IOS :همانطور که پیش از این هم اشاره کردیم، سی شارپ دستی هم بر آتش برنامه نویسی اپلیکیشنهای موبایل دارد و انصافا در این حوزه قابلقبول ظاهر شده است. بنابراین اگر بخواهید در حوزه برنامه نویسی اپلیکیشنهای گوشی موبایل کار کنید، سی شارپ بیشتر از چیزی که تصور کنید به دردتان میخورد.
بازار کار PHP تا به امروز 70% سایتهای ایرانی با PHP نوشته شدهاند. بنابراین بازار کار این زبان برنامهنویسی حسابی داغ است. از سایتهای معروف ایرانی که با PHP نوشته شدهاند میتوان به بامیلو، نمناک، برترینها، سلام دانلود و… اشاره کرد.
شاید با خودتان بگویید چه کسی از آینده خبر دارد، شاید ورق برگردد و تا چند سال آینده PHP دیگر اقبال این روزهایش را نداشته باشد؛ بهتر است بدانید تصورتان اشتباه است. PHP مدام درحال بهروز شدن است و عملکردش هرچند وقت یکبار توسط توسعهدهندهها بهبود پیدا میکند پس جای نگرانی نیست. این اسب قوی و سرکش با سرعت هرچه تمامتر جلو خواهد رفت.
- مدت زمان یادگیری PHP و #C
در یادگیری مقدماتی
- در زبان PHP : تقریبا در طول یک ماه و به طور روزانه 2 تا 3 ساعت برای یادگیری مفاهیم کلی و مقدماتی زمان میخواهد
- در زبان#C : تقریبا در طول یک ماه و به طور روزانه 3 تا 5 ساعت برای یادگیری مفاهیم کلی و مقدماتی زمان میخواهد
در یادگیری متوسط
- در زبان PHP: برای انجام برنامههای کوچک باید حداقل در مدت دو تا سه ماه به طور روزانه 2 تا 4 ساعت به تمرین و یادگیری بپردازید در زبان PHP بحث آموزش مهمتر از تمرین است و یادگیری میبایست دقیقتر باشد
- در زبان #C: برای انجام پروژههای متوسط مانند ماشین حساب ، دفترچه تلفن ، دفترچه یادداشت باید حداقل در مدت دو تا سه ماه به طور روزانه 3 تا 5 ساعت به تمرین و یادگیری بپردازید که مرور زمان این مدت یادگیری و تمرین با توجه تسلط شما کاهش پیدا میکند .
در یادگیری پیشرفته
- در زبان PHP: برای انجام پروژههایی بزرگ و یادگیری خوب برای آموزش دادن به صورت حرفهای باید حداقل در مدت 6 ماه روزانه بین 2 تا 4 ساعت به تمرین و یادگیری این زبان بپردازید . و در قسمت پیشرفته بحث تمرین زیاد بسیار مهمتر از آموزش است به تمرین بسیار زیاد نساز است .
- در زبان #C : برای انجام پروژههایی مانند کتابخانه و... باید حداقل در مدت 6 ماه روزانه بین 3 تا 5 ساعت به تمرین و یادگیری این زبان بپردازید .
|
PHP |
#C |
مقدماتی |
70 تا 80 ساعت |
80 تا 100 ساعت |
متوسط |
150 تا 200 ساعت |
200 تا 250 ساعت |
پیشرفته |
500 تا 100 ساعت |
800 تا 1000 ساعت |
مدت زمان قرارگرفته در جدول به طور میانگین و در فاصله ی زمانی 1 تا 7 ماه میباشد
(برای ورود به بازار کار نیز بعد از 6 ماه تمرین و یادگیری میتوانید به قبول و انجام پروژه های گوناگون بپردازید)
· انتخاب بین #C و PHP
تا به امروز حدود 44 زبان برنامه نویسی در دنیا ایجاد شدهاست و هر کدام بهنوعی هر روز استفاده میشوند. در مورد سی شارپ و PHP همه چیز خوب است و این دو زبان، جزو برترین زبانهای برنامه نویسهای ایرانی هستند. بنابراین اگر شما بر سر دوراهی انتخاب بین یکی از این دو ماندهاید بهتر است حوزهی کاری و ازطرفی علاقمندیهایتان را درنظر بگیرید.
همه چیز به هدف شما از برنامه نویسی بستگی دارد. اگر بدنبال برنامه نویسی اپلیکیشنهای موبایلی هستید یا به برنامه نویسی دسکتاپی علاقه دارید، بهتر است به سمت یادگیری سی شارپ بروید. ازطرفی این روزها موتور بازیساز یونیتی، هدفش را روی پشتیبانی از سی شارپ گذاشته است و همین بهترین بهانه برای برنامه نویسهای بازیهای کامپیوتری برای یادگیری سی شارپ است.
اما اگر حوزهی کاری، تخصص و علاقهتان در زمینه طراحی و برنامه نویسی وب و سایتهای مختلف است، PHP بهتر میتواند به شما کمک کند. چون تقاضای بازار کار ایران برای PHP از ASP.Net که مبتنی بر سی شارپ است، خیلی بیشتر است. از طرفی سرعت اسکریپتهای PHP حدودا سهبرابر سرعت اسکریپتهای ASP.Net است.
پس قبل از هرچیز زمینه موردعلاقهتان را پیدا کنید و سپس به انتخاب بین #C و php بزنید.
در هر صورت ، ژرفا همیشه اینجاست تا به شما کمک کند. اگر مطمئن نیستید چه فناوری را انتخاب کنید یا تیم متخصصی را استخدام کنید - در صورت تمایل با ما مشورت کنید.
ما با مشاوره فنی و متخصصان ماهر در فنآوری ، مطابق با محصول و صنعت مورد نیاز شما بهترین مشاورهها را به شما و تیمتان میدهند.