-
نام نویسنده
المیرا افلاکی -
تاریخ انتشار
1400/04/13 -
زمان مطالعه
کمتر از ۵ دقیقه
مهمترین متریکهای دیجیتال مارکتینگ
برای اندازهگیری و تحلیل مواردی مانند: بازدید از تبلیغات، نرخ کلیک، میزان بازخورد و ... به متریکهای دیجیتال مارکتینگ نیاز داریم که بتوانند روند تبلیغات را دنبال کرده و جزئیات آن را گزارش دهند.
Total site traffic
اندازهگیری کل ترافیک سایت بر عهده Total site traffic است که جمعآوری آن را از 7 منبع انجام میدهد:
Referral یا پیوندها: بازدیدکنندگانی که از طریق لینکهایی که در وب سایتهای دیگر قرار داده شده است به سایت شما وارد میشوند.
Social Media یا شبکههای اجتماعی: کاربرانی که از طریق لینکهای موجود در رسانههای اجتماعی مانند فیسبوک و اینستاگرام وارد سایت شدهاند.
Organic یا موتورهای جستجو: کاربرانی که با سرچ کلمات کلیدی و مشاهده سایت شما در بین نتایج بر روی آن کلیک میکنند. (آگهیهای تبلیغاتی در این دسته قرار نمیگیرند)
Paid search یا سرچ پولی: اگر برای نمایش سایت خود به کاربران هزینه پرداخت کردهاید تعداد بازدیدکنندگان آن در این بخش قرار میگیرد. آگهیهای تبلیغاتی با علامت AD مشخص میشوند. گوگل ادز یکی از پلتفرمهای قدرتمند برای تبلیغات در موتور جستجوی گوگل است.
Direct یاترافیک مستقیم: این بخش معمولا به ترافیک سایت از منابع ناشناخته و ورود مستقیم کاربران از طریق واردکردن دامنه سایت در نوار آدرس مرورگر مربوط می شود.
Email: بازدیدکنندگانی که از طریق لینکهای موجود در ایمیل از سایت بازدید میکنند.
Other: این دسته از بازدیدکنندگان در هیچ منبع شناخته شدهای قرار ندارند و برای معرفی آنها از تگ Other استفاده میشود.
Bounce Rate
بانس ریت یا نرخ پرش به درصدی از بازدیدکنندگان گفته میشود که پس از مشاهده یک صفحه از سایت خارج میشوند.
نرخ پرش بالا در سایت، معمولا بیانگر دو علت در سایت است:
کیفیت صفحه پایین است و نمیتواند باعث درگیری کاربر با مطالب شود.
مطالبی که در سایت قرار دارد با محتوای مورد نظر کاربر همخوانی ندارد.
Page value
سومین متریک از مهمترین متریکهای دیجیتال مارکتینگ Page Value است. این متریک به ارزش یک صفحه در سایت اشاره دارد و فرمول محاسبه آن به شکل زیر است:
ارزش صفحه = درآمد تراکنش + ارزش کل اهداف / بازدیدهای منحصر به فرد صفحات سایت
Page Value = (Transaction Revenue + Total Goal Value) / Unique Page View
Impressions
تعداد دفعاتی که سایت در موتورهای جستجو یا سایتهای دیگر به کاربران نمایش داده میشود را Impressions میگویند و یکی از مهمترین متریکهای دیجیتال مارکتینگ به حساب میآید.
CPM (cost-per-thousand impressions)
هزینه به ازای هر 1000 بار نمایش تبلیغ است. با استفاده از این استراتژی تنها زمانی به publisher خود هزینه پرداخت میکنید که تبلیغات شما را حداقل 1000 بار در سایت خود و یا فضاهای تعریف شده به کاربران نمایش دهد.
Clicks
کلیکها به ما کمک میکنند تا هر اقدام خاصی که کاربران در هنگام مشاهده تبلیغات یا در صفحات وب سایت انجام میدهند را اندازهگیری کنیم.
CPC (cost-per-click)
میزان هزینهای است که به ازای هر بار کلیک توسط کاربران بر روی تبلیغ، پرداخت میکنید.
Conversion
کانورژن به پروسه طی کردن یک فرآیند برای رسیدن کاربر به هدف مورد نظر ما اشاره دارد. مثلا هدف ما خرید کاربران از سایت است. هربار که کاربری از سایت ما خرید انجام دهد در واقع یک تبدیل یا کانورژن انجام شده است.
(cost-per-acquisition )CPA
مقدار هزینهای است که به ازای دریافت هر تبدیل پرداخت میکنید و فرمول محاسبه آن به شرح زیر است:
CPA = Cost / Conversion
LTV (lifetime value)
LTV چیست؟ این متریک معمولا به شکلهای CLV ،CLTV، LTV مورد استفاده قرار میگیرد و بیانگر میزان ارزش مشتری برای کسب و کار است. میتوانید گزارش LTV به شما کمک میکند تا درک کنید که کاربران مختلف بر اساس طول عمرشان چقدر با ارزش هستند.
فرمول محاسبه LTV به شکل زیر است:
LTV = Average transaction + Annual purchase frequency + Expected years of relationship
Conversion rates by channel
نرخ تبدیل بر اساس کانال، به شما کمک میکند تا درک کنید کدام یک از شبکههای بازاریابی باعث جذب ترافیک بیشتر به سایت میشود. بررسی این متریک میتواند در تصمیم گیری برای صرف هزینههای تبلیغاتی به شما کمک کند.
ROAS (return on advertising spend)
این استراتژی به شما کمک میکند که نسبت کل درآمد کمپین تبلیغاتی را نسبت به کل هزینه کمپین حساب کنید و فرمول محاسبه آن مانند تصویر زیر است:
ROAS = Total Campaign Revenue / Total Campaign Cost
Quality Score
نمره کیفیت یا Quality Score یک فاکتور اندازهگیری برای میزان ارتباط کلیدواژهها با متن آگهی و صفحه فرود است و مقدار آن از 1 تا 10 متغیر است. هرچقدر این عدد به 10 نزدیک شود امتیاز کیفی بهتر است و هزینه هر کلیک در تبلیغات کاهش خواهد یافت.
امتیاز کیفی بالا به تبلیغ کننده کمک میکند تا تبلیغ خود را در جایگاه بهتری در SERP (صفحه نتایج گوگل) نمایش دهند.
(Cost-per-view) CPV
هزینه به ازای هر بازدید (CPV) مبلغی است که یک تبلیغ کننده برای هر بار نمایش تبلیغ خود در یوتیوب یا رسانههایی که قابلیت پخش تبلیغات را دارند، پرداخت میکند.
Video viewership
Video viewership به عنوان یکی از مهمترین متریکهای دیجیتال مارکتینگ میزان مشاهده آگهی شما بر روی فیلمهای مختلف را اندازه میگیرد. متریک مشاهده ویدیو به شما کمک میکند که متوجه شوید افراد چه درصدی از ویدئو تبلیغاتی شما را تماشا کردهاند. 25%، 50% ، 75% یا 100%.
نام دیگر این متریک گزارش چهارگانه است.
Reach
کل کاربرانی که تبلیغات شما را در فیسبوک و اینستاگرام مشاهده کردهاند محاسبه و به شما نشان می دهد.
Engagement
میزان تعامل کاربر با پست اشتراک گذاشته شده است. به عنوان مثال مشخص میکند یک پست چه میزان لایک و کامنت دریافت کرده و چقدر به اشتراک گذاشته شده است.
CTR (click-through rate)
نرخ کلیک یا CTR مقدار کلیک به نمایش تبلیغات را نمایش میدهد و فرمول محاسبهی آن به شکل زیر است:
CTR = click / impr * 100
CPA (Cost per action)
به زبان ساده هزینه در ازای اقدام است مثلا تعیین میکنید در صورتی که که کاربر فرم ثبت نام را کامل کرد، یا یک اپلیکیشن را نصب کرد یا اقدام خاصی در سایت انجام داد از ما هزینه کسر شود. با اندازهگیری CPA میتوانید تعیین کنید پولی که برای تبلیغات هزینه کردهاید ارزش آن را داشته است یا خیر.
Ad frequency
حتما از خود میپرسید Frequency Google Ads چیست؟ با استفاده از فرکانس به عنوان آخرین و مهمترین متریکهای دیجیتال مارکتینگ، میتوانید تعداد دفعات نمایش تبلیغ به یک کاربر را اندازهگیری کنید. اگر فرکانس تبلیغ بالا تنظیم شود ممکن است باعث خستگی کاربران از تبلیغ شده و تنها باعث تحمیل هزینه اضافی به کمپین شود. همچنین در طرف دیگر تعداد پایین نمایش تبلیغ ممکن است از میزان تاثیرگذاری آن کم کند.
در پایان لازم است که قبل از راهاندازی کمپینهای مختلف، آن کمپین از جنبههای مختلف بررسی شده و میزان اثربخشی و بازگشت سرمایه در طول اجرای کمپین پیشبینی شود. متریک یا معیار به ما کمک میکند تا بتوانیم میزان اثربخشی و درصد بازگشت سرمایه فعالیتهای خود را اندازهگیری کنیم. بدون نظارت مداوم بر معیارهای تبلیغاتی، شما نمیتوانید تعیین کنید که چه کمپینهایی دارای ROI مناسبتری هستند و چه کمپینهایی باید متوقف شوند.